Cuma, Nisan 24, 2009

Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Basın Bülteni

AHIRKAPI HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ YAKLAŞIYOR!
BU YILIN ŞENLİK ALANI “AHIRKAPI PARKI”NA TAŞINDI!


“Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri”nin onuncusu bu yıl da 5 Mayıs Salı akşamı yapılacak. Bu yıl Şenlik, öncekilerden farklı olarak, “İstanbul Kültür Başkenti 2010” kapsamına alındı ve Ahırkapı Sokak ve civarında değil, deniz kıyısındaki, “AHIRKAPI PARKI”nda yapılacak...

Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri’ne gösterilen yoğun ilgi, katılımcı sayısının her yıl giderek artmasına, bu da tarihi yarımadanın çok da geniş olmayan sokaklarında rahatça hareket edilememesine yol açıyordu. Bu nedenle “Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği”, bu yıl hem katılımcıların daha rahat etmesi hem de Hıdrellez geleneklerine daha uygun olduğu için şenliği deniz kıyısına taşıdı. 2009 Hıdrellezi, sahildeki “AHIRKAPI PARKI”nda 19.00-00.00 saatleri arasında yapılacak. Her yıl uygulanan program bu yıl da çeşitlenerek uygulanacak.

Program

19.00 - Ahırkapı Park’ta “Hıdrellez 2009” açılışı
- Standlarda çeşitli bahar yiyecek ve içecekleri...
(Dönerci, kokoreçci, nohutlu pilavcı, köfteci, balık-ekmekçi, midye dolmacısı, midyeli-pilavcı, börekçi, baklavacı, dondurmacı, kuruyemişçi, ve diğer...)
- Limonatacı, şerbetçi ve diğer her türlü içecek arabaları... Roman müziklerinden canlı örnekler...
20.00 - Konserler
23.40 - Hıdrellez 2009 ateşleri... Barış, bereket, sağlık, mutluluk dilekleri...


Konserler: Bu sene bir ana konser alanı ve birçok sahne ve diğer alanlarda akustik müzik yapacak gruplardan bazıları şöyle: Buzuki Orhan, Lüleburgazlı Küçük Hasan ve Tamer Kum, Göksenin İleri ve İstanbul Şarkıları, Makedon Koçani Orkestrası, Trakya All Stars, Ege Hicaz, Ahırkapı Roman Orkestrası, Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Babaeski Roman Orkestrası, Makedon Folk Orkestrası, Roman-İn-Caz, Kolektif İstanbul, Semaver Kumpanya, Mısırlı Ahmet Ritim Atölyesi, Fransız Rakı Balkans Dj Set ve Türkiye’nin ve Dünya’nın farklı bölgelerinden Roman grupları...

Ayrıntılı bilgiler, ulaşım öneri ve krokileri, çevrimiçi dilekler için:
http://www.hidrellez.org/
İletişim: Organizasyon Komitesi 0212 455 44 80
e.posta : hidrellez2009@hidrellez.org


10. AHIRKAPI HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ’NDE İSTANBUL 2010 İÇİN DE DİLEK TUTULDU...

Bu yıl onuncusu düzenlenen Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamına alındı. İstanbullular bu yıl baharın ve doğanın uyanışını 5 Mayıs akşamı şenliklerin yeni yerinde, Ahırkapı Parkı’nda karşıladılar.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbulluların heyecanla beklediği Hıdrellez Şenlikleri’ne ev sahipliği yaptı. İstanbul’un sahip olduğu binlerce yıllık kültürel mirasın ve kent kültürüne ait değerlerin toplumun farklı kesimleri tarafından sahiplenilmesi ana hedefiyle Şenliği destekleyen İstanbul 2010, hazırlanan dilek ağacını 2010 yılının İstanbul’una ait dileklerle süsledi.

5 Mayıs akşamı saat 19.00 itibariyle kutlanmaya başlanan Hıdrellez Şenlikleri’nde, İstanbullular, büyük bir coşkuyla baharı hep birlikte Ahırkapı Parkı’nda karşıladılar. Bu yıl ilk kez deniz kıyısında düzenlenen Hıdrellez şenliğinin kara tarafındaki fonu da tarihi İstanbul oldu. Böylece katılımcılar, Sultanahmet Camii ve Bukaleon Saray’ını az bilinen bir açıdan seyretme şansına da sahip oldular.

Toplam 3 etkinlik alanında gerçekleştirilen Şenliğin ana sahnesi İstanbul 2010 Etkinlik Alanı olurken, İstanbullular saat 19.00’dan gece yarısına kadar; Rakı Balkan DJ Set, Kolektif İstanbul, Koçani Orkestar, Lüleburgazlı Küçük Hasan ve Tamer Kum, Ege Hicaz, Mısırlı Ahmet Ritim Atölyesi ve Buzuki Orhan’ın kıpır kıpır müzikleriyle gönüllerince eğlenme imkânı buldular. Diğer sahnelerde ise gece boyunca Göksenin İleri ve İstanbul Şarkıları, sürpriz Balkan ve Roman grupları sahne alarak baharın coşkusunu yaşattılar. Katılımın ücretsiz olduğu Şenliğe gösterilen rağbet, bu yıl, öncekilerin çok üzerindeydi.

Bu yılki şenlikler; ana destekçisi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Boğaziçi Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nin katkıları, Fatih Belediyesi, Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği, İBB Turizm Atölyesi, Kültür A.Ş., İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediye ve İstanbul Valiliği’nin değerli destekleriyle gerçekleşti.

Hiç yorum yok: