Cumartesi, Mayıs 03, 2008

Ahırkapı'da Hıdrellez 2008 Basın Bülteni

İstanbullu'ların çok sevdiği, baharı karşılama amaçlı bir sivil sokak etkinliği olan “Ahırkapı'da Hıdrellez Şenliği” bu yıl 9 yaşına basıyor. Şenlik, bu yıl da 5 Mayıs, Pazartesi akşamı yapılacak.

Bu yılın programında da yine çeşitli sokak konserleri, sokak tezgahlarında bahar yiyecek ve içecekleri, çok zengin bir repertuvar ve sürpriz konuklar yer alıyor. Program 19.00’da Roman orkestraları eşliğindeki “Hıdrellez Resmigeçidi” ile Ahırkapı Sokak’ta başlayacak. Geçen yıl 50 bin kişinin katıldığı, etkinlik bu yıl 5 ana noktada yapılacak ve 24.00’de hıdrellez ateşlerinin yakılmasından sonra 00.30’da son bulacak. Cankurtaran eski spor alanı olup, otopark olarak kullanılmakta olan alanın geçen yıllardakinden farklı olarak bu yıl Şenlik etkinliklerine ayrılmış olması nedeniyle özel araçlarla park sorunu yaşanmaması için Şenliğe katılacakların toplu taşıma araçlarını kullanmaları tavsiye ediliyor!

Etkinliğe bizzat katılamayacaklar, dileklerini nahıllara asılması için çevrimiçi olarak http://www.hidrellez.org/ sitesine yollamaya başladı. “Hidrellez.Org” katılımcılar ve basın ile iletişimde de temel uğrak noktası olma işlevini taşıyor. Bu yılın etkinliği ile ilgili olarak ulaşım ve park bilgileri, basının görsel malzeme gereksinimi için gereken nitelikte fotoğraf ve filmler, etkinlik için çevrimiçi bir davetiye siteye yüklenmiş durumda.

Ahırkapı’da Hıdrellez şenlikleri Eminönü Belediyesi, "Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği", İBB Turizm Atölyesi, Kültür A.Ş. ve İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği de etkinliği destekliyor.


  • Görseller için: http://www.hidrellez.org/galeri.asp
  • 2008 Programı
  • Davetiye, Ulaşım Bilgileri ve Dilekler
  • "Hidrellez 2008" Planı
  • İletişim için e-posta: iletisim -at- hidrellez.org / info - at- hidrellez.org
  • Telefon: Nedim Mazliyah: 455 44 80
  • Hiç yorum yok: