Pazartesi, Mayıs 01, 2006

HIDRELLEZ 2006 - HABER BÜLTENİ

BU YIL YEDİNCİSİ KUTLANACAK: “AHIRKAPI’DA HIDRELLEZ 2006”

İstanbullu'ların çok sevdiği, baharı karşılama amaçlı bir sokak etkinliği olan “Ahırkapı'da Hıdrellez” şenliği bu yıl 7 yaşına basıyor. Ahırkapı'da Hıdrellez bu yıl da 5 Mayıs, Cuma akşamı yapılacak.

Bu yılın programında da yine çeşitli sokak konserleri, sokak tezgahlarında bahar yiyecek ve içecekleri ve sürpriz konuklar yer alıyor. Program 19.00’da Roman orkestraları eşliğindeki “Hıdrellez Resmigeçidi” ile Ahırkapı Sokak’ta başlayacak. Çevre sokaklar ve alanlarda devam edecek etkinlik 24.00’de hıdrellez ateşlerinin yakılmasından sonra 00.30’da son bulacak. Bu yılın programında yer alacak sanatçıların alfabetik listesi şöyle:

Etkinlik için ilk kez geçen yıl bir web sitesi (http://www.hidrellez.org/ ) yapılmış ve etkinliğe bizzat katılamayanlardan dörtbin dolayında kişi, dileklerini nahıllara asılması için çevrimiçi olarak bu siteye yollamışlardı. Aynı uygulama bu yıl da tekrarlanacak. “Hidrellez.Org” katılımcılar ve basın ile iletişimde de temel uğrak noktası olma işlevini taşıyor. Bu yılın etkinliği ile ilgili olarak ulaşım ve park bilgileri, basının görsel malzeme gereksinimi için gereken nitelikte fotoğraf ve filmler, etkinlik için çevrimiçi bir davetiye siteye yüklenmiş durumda.

Ahırkapı’da Hıdrellez şenlikleri Eminönü Belediyesi, Eminönü Sivil Toplum Girişimi, İBB Turizm Atölyesi, Kültür A.Ş. ve İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği de etkinliğe önemli destek veriyor. Ahırkapı’da Hıdrellez Şenlikleri projesi, bu yıl içinde “Turizm Oskarları” olarak da adlandırılan TUREB ödüllerinden “En İyi Otantik Yerel Etkinlik Ödülü”nü de kazandı...



Görseller için: http://www.hidrellez.org/galeri.asp
Hıdrellez 2006 Çağrısı Ön Sayfa (jpeg, 581KB)
Hıdrellez 2006 Çağrısı Arka Sayfa (jpeg, 637KB)

İletişim için: e-posta: iletisim@hidrellez.org
Etkinlik Koordinatörü: Yavuz Dilmen info@hidrellez.org

Hiç yorum yok: